ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

Slovesna konstitutivna seja občinskega sveta

Slovesna konstitutivna seja občinskega sveta

V sredo, 11. maja, je potekala konstitutivna seja novoizvoljenega občinskega sveta, ki je bila zelo slovesna, začela se je namreč z nastopom in dobrodošlico Občinskega pihalnega orkestra Trebnje ter nastopom učencev Glasbene šole, ki so zaigrali slovensko himno. Do zaprisege novoizvoljenega župana Alojzija Kastelica naj bi sejo po poslovniku vodil najstarejši svetnik Matija Hočevar, ki pa je predlagal, da jo vodi Silvester Prpar. 

Predsednik občinske volilne komisije Metod Žužek je predstavil poročilo občinske volilne komisije o ugotovitvi izida glasovanja na lokalnih volitvah za župana in člane občinskega sveta, sledila je potrditev mandatov 21- članskega občinskega sveta, ki ga sestavljajo: DROT: mag. David Klarič, Janez Zakrajšek, Jože Hribar, Marija Zupančič, Špela Smuk, SDS: Bogdana Brilj, Boštjan Koncilja, Nada Pepelnak, Peter Fink, SLS: Bogomir Mlakar, dr. Jože Korbar, Silvester Prpar, NSi: Franc Kozlevčar, Miran Candellari, Županova lista za razvoj: Andrej Jevnikar, Jože Povšič, SD: mag. Marko Grandovec, Mitja Jeras, DSD: mag. Franc Žnidaršič, LDS: Branko Veselič ter romski svetnik Matija Hočevar.

Komisija za potrditev mandatov v sestavi Nada Pepelnak, Franc Kozlevčar in mag. David Klarič je predstavila pregled poročila občinske volilne komisije o izidu glasovanja na lokalnih volitvah, sledila je zaprisega župana Alojzija Kastelica: »Slovesno prisegam, da bom dolžnosti župana opravljal vestno in odgovorno, spoštoval pravni red Republike Slovenije in Občine Trebnje ter z vsemi močmi deloval za čast, blaginjo in razvoj občine Trebnje in njenih občank in občanov«. Predsedujoči, Silvester Prpar, je po slovesni izjavi z dobrimi željami, predvsem pa da bi bile uspešno uresničene vse zastavljene naloge, predal besedo in nadaljnje vodenje seje občinskega sveta županu Alojziju Kastelicu, ki se je zahvalil  za podporo in zaupanje, podal kratko predstavitev vizije dela in pozval vse člane sveta k sodelovanju. Na konstitutivni seji so svetniki imenovali šest članov Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, in sicer predsednico Nado Pepelnak ter člane: dr. Jožeta Korbarja, Andreja Jevnikarja, Franca Kozlevčarja, Mirana Candellarija in mag. Marka Grandovca. En član bo imenovan na naslednji seji občinskega sveta.