ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

MODERNIZIRANO STRELIščE V TREBNJEM

IZVAJANJE 2020
STATUS Zaključeno
VREDNOST PROJEKTA 35.000 EUR
LASTNA SREDSTVA
  • Občina Trebnje / 35.000 EUR
SOFINANCIRANJE

 

Člani Strelskega društva Trebnje, ki deluje od leta 1948, imajo po zaslugi modernizacije strelišča v Prapročah zdaj optimalne pogoje za uspešno delovanje.

Občina Trebnje je 2. septembra 2020 zaključila naložbo v višini 35.000 EUR za nakup 10-ih elektronskih tarč nemškega proizvajalca znamke Disag. Sodoben sistem je sestavljen iz elektronske tarče z zelo zmogljivimi senzorji, ki merijo do desetinke natančno zadetke in iz monitorja, ki je občutljiv na dotik. Vse skupaj je povezano na računalnik in nadgrajeno s povezavo na velik TV zaslon, kjer lahko spremljamo vseh deset tekmovalcev. S strelom na tarčo se tako na monitorju v trenutku prikaže do desetinke natančen zadetek. Program sprotno sešteva in vodi evidenco strelov – elektronsko točkovanje. Rezultati tekmovalcev so v trenutku dostopni, prav tako tudi bilten tekmovanja.

Papirnate tarče so se umaknile elektronskim. Po besedah predsednika SD Trebnje g. Franca Cuglja je to po 40-ih letih največja izboljšava, ki bo gotovo privabila tudi mlade ljubitelje rekreativnega strelstva.

galerijaGalerija