ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

IZVAJANJE 2014 - 2023
STATUS Zaključeno

LETOŠNJI EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI POTEKA POD SLOGANOM "VARČNE POTI"

Kaj pomeni sporočilo »Varčne poti«?
Slovenska gospodinjstva za pokrivanje stroškov prevoza porabijo vse več denarja. Čeprav je ugotovitev skrb vzbujajoča, pa še zdaleč ne vključuje vseh stroškov motoriziranega prometa – na primer od stroška gradnje prostorsko potratne infrastrukture do stroškov nesreč, onesnaževanja in podnebnih sprememb.

Zaradi vseh teh razlogov Evropski teden mobilnosti letos v ospredje postavlja odločitev za racionalnejše načine potovanj. To so vsi tisti načini, ki sicer na prvi pogled ponujajo manj prestiža in udobja, a obenem zagotavljajo svetlejšo prihodnost. Izberimo torej varčnejše poti in razmišljajmo in se pogovarjajmo o tem, kakšna bi bila naša družba, če bi večino poti opravili z javnim prevozom ali se odločili za eno od oblik aktivne mobilnosti.


Program ETM v občini Trebnje 2023 najdete TUKAJ, lahko pa si ga ogledate v spodaj.

PROGRAM DEJAVNOSTI V OBČINI TREBNJE 2023

Ura:

Lokacija:

Dogodek:

petek, 15. 9. 2023 – petek, 22. 9. 2023

MOBILNOSTNA AKCIJA ZAPOSLENIH (v upravni stavbi Občine Trebnje)

petek, 15. 9. 2023

9.00

PARK pred občinsko stavbo

Otvoritev PARK(IRNEGA) TEDNA – parkirišče pred občinsko stavbo bomo spremenili v park in gledališče – vabljeni k obisku!

ponedeljek, 18. 9. 2023 – četrtek, 21. 9. 2023 (vsak dan)

10.00-10.30

PARK pred občinsko stavbo

Predstava POTUJOČI CIRKUS NERODNE AVGUŠTINE (Gledališče Bičikleta)

9.30-10.30

PARK pred občinsko stavbo

Predstavitev Knjižnice Pavla Golie Trebnje

sreda, 20. 9. 2023

11.00-11.30

OŠ Veliki Gaber

Predstava POTUJOČI CIRKUS NERODNE AVGUŠTINE (Gledališče Bičikleta)

petek, 22. 9. 2023

9.00-13.00

parkirišče za občinsko stavbo

Delavnica POPRAVLJALNICA IN PREIZKUŠEVALNICA KOLES (JB Center Trebnje)

9.00-13.00

parkirišče za občinsko stavbo

Predstavitev AVTOMATSKEGA SISTEMA ZA IZPOSOJO KOLES »GONM«

9.00-13.00

parkirišče za občinsko stavbo

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto - predstavitev ETM in EU  

10.00-13.00

PARK pred občinsko stavbo

Vstopite v svet E-MOBILNOSTI s PAN-JAN Trebnje

10.00-13.00

PARK pred občinsko stavbo

Vstopite v svet E-MOBILNOSTI z AVTO SLAK Trebnje


MOBILNOSTNA AKCIJA ZAPOSLENIH

Mesec september je tradicionalno posvečen trajnostni mobilnosti, še posebej v času Evropskega tedna mobilnosti, zato smo se zaposleni v upravni stavbi Občine Trebnje odločili, da se v tem času potrudimo biti na naših poteh še bolj varčni. Mobilnostno akcijo bomo izvajali v času od 15. do 22. 9. 2023, vas pa vabimo, da se nam v tej akciji pridružite. V času od petka, 15. 9. 2023 do petka, 22. 9. 2023, vas torej vabimo, da svoje prihode na delovno mesto opravite na trajnosten način (peš, s kolesom, z vlakom, kot sopotnik ali na drug trajnosten način) in o tem seznanite tudi svoje sodelavce. Vsak zaposleni, ki bo v navedenem obdobju opravil vsaj dva trajnostna prihoda na delovno mesto in bo svojo pot tudi ustrezno evidentiral (fotografija, videoposnetek, vozovnica itd) ter nam »dokazilo« posredoval na tic@trebnje.si, bo prejel praktično nagrado (športna majica ali blok z logotipom Občine Trebnje). Nagradna igra traja do 22. 9. 2023.

Predstava POTUJOČI CIRKUS NERODNE AVGUŠTINE (Gledališče Bičikleta) │ PARK pred občinsko stavbo in OŠ Veliki Gaber

Potujoča predstava za mlade in mlade po srcu, postavljena na kolo, kakopak, je tista prava za vse ljubitelje cirkusa, lutk, kolesarjenja in poguma. Klovnesa Avguština se namreč opogumi, usede na kolo in z otrokoma, levom, akrobati, miško in še kom odpravi v svet. Drage dame in gospodje dobrodošli v cirkusu klovnese Avguštine! Klovnesa Avguština nam prikaže, da kolo ni samo navadno prevozno sredstvo, na njem se namreč odvija pravi gledališki spektakel. Ceste, ulice, parki pa niso le prostori, ki jih zavzemajo avtomobili, ampak tudi pravo lutkovno gledališče. Predstave se bodo v PARKU pred občinsko stavbo (v primeru dežja v Vrtcu Mavrica Trebnje) izvajale od ponedeljka, 18. 9., do četrtka, 21. 9., vsak dan ob 10. uri, ter v telovadnici OŠ Veliki Gaber, v sredo, 20. 9., ob 11. uri. Vabljeni!

Predstavitev KNJIŽNICE PAVLA GOLIE TREBNJE │ PARK pred občinsko stavbo

Vabljeni na predstavitve od ponedeljka, 18. 9., do četrtka, 21. 9., med 9.30 in 10.30, kjer si boste lahko izmenjali nekaj besed s knjižničarji, ki za vse obiskovalce pripravljajo barvito stojnico. Skozi cel teden se boste lahko seznanili z njihovimi dejavnostmi in izvedeli, kaj vse počnejo v knjižnici. Na voljo bo promocijski material knjižnice, obdan z zelenimi baloni, največjo in najmanjšo knjigo. Otroci, ki še niso včlanjeni v knjižnico, bodo prejeli bon za darilo ob vpisu v Knjižnico Pavla Golie Trebnje.
Predstavitve v primeru dežja odpadejo.

Delavnica POPRAVLJALNICA IN PREIZKUŠEVALNICA KOLES │ parkirišče za občinsko stavbo

V sodelovanju z Jani Brajkovič Centrom, PE Trebnje (JB Center Trebnje) vas v petek, 22. 9. 2023, vabimo na POPRAVLJALNICO IN PREIZKUŠEVALNICO KOLES. Med 9. in 13. uro si lahko na parkirišču za občino Trebnje ogledate potek osnovnega servisa kolesa, preizkusite različna navadna ali električna kolesa, lahko pa na brezplačen servis pripeljete tudi svoje kolo. Če serviser vašega kolesa ne bo mogel popraviti na licu mesta oziroma bo le-to potrebno večjega popravila, boste za popravilo v JB Centru prejeli kuponček za 20 % popust.
Delavnica v primeru dežja odpade.

Predstavitev AVTOMATSKEGA SISTEMA ZA IZPOSOJO KOLES »GONM« │ parkirišče za občinsko stavbo

Vse zainteresirane občanke in občane vabimo, da se v petek, 22. 9. 2023. med 9. in 13. uro, oglasite na avtomatski postaji za izposojo koles pri stavbi Občine Trebnje (Goliev trg 5), kjer vam bo zaposlena Občine Trebnje podrobneje predstavila sistem za izposojo GONM, načine registracije in izposoje, brezplačno pa boste lahko tudi preizkusili navadna in električna kolesa sistema. V sistem bomo dodali tudi eno novo električno kolo, nakup katerega je izveden v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki se izvaja kot del projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, ki je sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi  Ministrstva za okolje, podnebje in energijo - Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. S samo udeležbo na predstavitvi pa boste imeli priložnost sodelovati tudi v nagradnem žrebu za 3 brezplačne sezonske pakete avtomatskega sistema za izposojo koles GONM za leto 2024.

Predstavitev v primeru dežja odpade.

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto - predstavitev ETM in EU  │ parkirišče za občinsko stavbo

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije v regiji in sodeluje v okviru Razvojnega centra Novo mesto, je pripravila privlačen program predvsem za mlajše generacije. EUROPE DIRECT Novo mesto se bo dogodka udeležil z igro s kocko, brezplačnimi publikacijami in raznovrstnimi vprašanji za mlade, ki jih bodo spodbudila k razmišljanju o trajnosti in hkrati varni mobilnosti. Da bodo mladi mobilni in hkrati varni, pa bodo poskrbeli z nagradami, ki jih čakajo, ko bodo pravilno odgovorili na zastavljena vprašanja o ETM in EU.
Predstavitev v primeru dežja odpade.

Vstopite v svet e-mobilnosti s PAN-JAN Trebnje in AVTO SLAK Trebnje │ PARK pred občinsko stavbo

Promotorja Pan-Jan d.o.o. in Avto Slak d.o.o. vam bosta v petek, 22. 9., med 10. in 13. uro na voljo za predstavitve prednosti e-mobilnosti, kot so npr. nižji stroški vzdrževanja in okolju prijazna mobilnost. Pri promotorju Pan-Jan d.o.o. boste lahko podrobneje električno vozilo Škoda Enyaq in se z njim dogovorili za testno vožnjo, pri promotorju Avto Slak d.o.o. pa električno vozilo Vokswagen ID.5 GTX in se tudi z njim dogovorili za testno vožnjo.
Predstavitev v primeru dežja odpade.

 

VEČ INFORMACIJ: LOKALNI KOORDINATOR ETM 2023 │ Mateja Zupančič │ mateja.zupancic@trebnje.si │041/272027info@care4climate.si
www.care4climate.si

Aktivnosti se izvajajo kot del projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, ki je sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi  Ministrstva za okolje, podnebje in energijo - Sklada za podnebne spremembe.

 

Za več informacij o Evropskem tednu mobilnosti v občini Trebnje nam pišite na info@trebnje.si.

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2023:

 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2022:

 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2021:

 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2020:

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2019:

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2018:

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2017:

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2016:

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2015:

 

galerijaGalerija