ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

13.02.2024 ZA RAZŠIRITEV OBRTNE CONE TREBNJE PREK MILIJON EVROV NEPOVRATNIH SREDSTEV

   

Občina Trebnje je v letu 2023 kandidirala na javnem razpisu za podporo inovativnim ekosistemom ekonomsko-poslovne infrastrukture Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, pred nekaj dnevi pa prejela sklep, da je za projekt razširitve Obrtne cone  Trebnje uspešno pridobila nepovratna sredstva v višini 1.104.077,79 EUR.

Cilji investicije, ki obsega izgradnjo krožnega križišča na regionalni cesti R1-215/1162 Trebnje–Mokronog na območju pod poslovnimi prostori Komunale Trebnje s spremljajočo rekonstrukcijo regionalne ceste, izgradnjo vse potrebne cestne in komunalne infrastrukture ter številne ukrepe trajnostne naravnanosti projekta in t. i. modre oziroma zelene infrastrukture, so prispevek k hitrejšemu razvoju gospodarstva na regionalni in državni ravni, povečanje dodane vrednosti mikro, malih in srednje velikih podjetij, povečanje zaposlovanja v podjetjih na območju investicije in prispevek k ustvarjanju ekosistemov podjetij z visoko dodano vrednostjo. Poleg izvedbe same investicije projekt obsega tudi izdelavo spletne strani in vizije razvoja Obrtne cone Trebnje in izvedbo drugih storitev v podporo delovanju cone.

Vrednost investicije skladno z investicijsko dokumentacijo znaša 1.488.690,46 EUR, realizacija celotnega projekta pa je predvidena v letu 2024.  

sekcija galerijaGalerija

  • Lokacija bodočega krožnega križišča
  • Pogled na lokacijo bodočega krožišča