E-zahtevek Imenik zaposlenih Seznam pooblaščenih oseb Predpisi Katalog informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
Natisni Nazaj na seznam

06.04.2010 7. april - svetovni dan zdravja

7. april - SVETOVNI DAN ZDRAVJA

 

 

V A B I L O

 

Na letošnji svetovni dan zdravja, ki ga obeležujemo 7. aprila, bo Svetovna zdravstvena organizacija in z njo vsa svetovna javnost namenila pozornost zdravju v mestih in urbanih okoljih, s poudarkom na fizični aktivnosti.

 

V podporo promociji zdravja prebivalstva, se bo v okviru projekta Zdrave občine Trebnje, Mokronog-Trebelno in Å entrupert, na ta dan

 

v Å entrupertu, med 17. in 18. uro na šolskem igrišču

(v primeru slabega vremena pa v telovadnici)

 izvedla SKUPINSKA VADBA ob glasbi,

 

ki jo poznate pod imenom aerobika.

Predstavitev pravilnega pristopa k rekreaciji, kako z uporabo rekvizitov (elastik, uteži in malih žog) lahko krepimo svoje telo, bo izvajala trenerka aerobike in inštruktorica pilates vadbe.

 

Pilates vadba je primerna za vse starosti in stopnje treniranosti. Je edinstven sistem vadbe, ki povezuje vaje za krepitev in gibljivosti telesa, bistvo vadbe pa je krepitev mišic trupa (mišice medeničnega dna, trebušne in hrbtne mišice). Z redno vadbo pilatesa se zmanjšajo oziroma popolnoma odpravijo težave z inkontinenco, izboljša se prebava in celotni dihalni sistem, sprostijo se energetske blokade in napetosti v telesu ter še bi lahko naštevali.

 

Ob tej priložnosti bo sodeloval tudi Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto, ki bo v času med 16.30 uro in 18.30 uro izvajal meritve dejavnikov tveganja glede indeksa telesne teže in prehranjenosti.

 

Vljudno vabljeni, da se udeležite promocijske skupne vadbe in meritev ter na ta način izkažete podporo projektu, hkrati pa sodelujete tudi v svetovni kampanji 1000 mest, 1000 življenj, ki si zavestno prizadeva izboljšati zdravje.

 

Priporočamo, da imate naslednjo opremo: udobna oblačila, športno obutev ter priročne blazine (ležalke).

 

Izvajalec: Društvo za zdravje in sožitje v družinah Trebnje, v sodelovanju s Å portnim društvom Step.

Koordinator projekta: Občina Å entrupert.

 

 

Projekt Zdrave občine sofinancirajo občine Trebnje, Mokronog-Trebelno in Å entrupert.