ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

08.10.2021 Svetovni dan duševnega zdravja – 10. oktober

 

Mnogi ljudje z duševno motnjo ali boleznijo niso deležni zdravljenja, do katerega so upravičeni in skupaj s svojimi bližnjimi še vedno doživljajo stigmo in diskriminacijo, zato je pozornost letošnjega dne namenjena neenakosti pri dostopanju do sistema in storitev skrbi za duševno zdravje.

V občini Trebnje deluje Ozara Slovenija Nacionalno združenje za kakovost življenja, ki je humanitarna organizacija na področju socialnega varstva, ki tudi v Trebnjem zagotavlja strokovno pomoč in podporo ljudem s težavami v duševnem zdravju, ljudem v duševni stiski in njihovim svojcem. Pisarna za informiranje in svetovanje deluje od leta 2006 v Trebnjem. Ob podpori občine Trebnje, ki sofinancira program javnih del, je uporabnikom na voljo od ponedeljka do petka, in sicer od 8. do 14. ure, na naslovu Goliev trg 4, Trebnje oz. na telefonskih številkah 070 550 701, 070 550 706 in 031 743 929.

V pisarni individualno svetujejo in nudijo psihosocialno pomoč, informativne in razbremenilne razgovore ter zagotavljajo tudi socialno oskrbo na terenu, tedensko deluje skupina za samopomoč ter različne prostočasne aktivnosti. Vključitev v program je prostovoljna in brezplačna. Delovanje financirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, FIHO ter lokalne skupnosti - med njimi je tudi občina Trebnje.

 

Zlata Dragan, Ozara Slovenija in Občinska uprava Trebnje

 

Več na NIJZ: https://www.nijz.si/sl/podrocja-dela/moj-zivljenjski-slog/dusevno-zdravje

 

sekcija galerijaGalerija