ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

27.08.2021 S polnjenjem na eni izmed elektro polnilnic v Trebnjem vozniki v pol leta prihranili 15,46 ton CO2

Vse hitreje se približujemo največjemu mobilnostnemu dogodku leta, Evropskemu tednu mobilnosti, ki bo tudi letos potekal med 16. in 22. 9. 2021. Pobudi se sedmo leto zapored pridružuje tudi Občina Trebnje, v sklopu ETM 2021 pa za najmlajše, osnovnošolsko mladino in odrasle pripravljamo celo vrsto najrazličnejših aktivnosti, s katerimi želimo prebivalstvo spodbuditi k uresničevanju slogana »Živi zdravo. Potuj trajnostno«. Aktivnosti se bodo izvajale v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in bodo financirane s strani Ministrstva za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe, posredniški organ pa je Ministrstvo za infrastrukturo.

Eden izmed trajnostnih načinov potovanja je tudi potovanje z avtomobilom, motorjem ali kolesom na električni pogon, za polnjene teh pa so potrebne vedno bolj prisotne električne polnilnice. Te predstavljajo pogoje, ki posameznikom omogočajo varovanje okolja in hkrati tudi manjše stroške transporta.

V občini Trebnje so za enkrat na voljo 4 polnilne postaje s po dvema parkirnima mestoma. Dve od navedenih sta brezplačni, in sicer polnilna postaja na Golievem trgu 4 in polnilna postaja na Počivališču Dul (Dol. Podboršt pri Trebnjem 50). Dve polnilnici pa sta plačljivi, in sicer polnilna postaja na Gubčevi cesti 28 (nasproti KZ Trebnje) in polnilna postaja na Obrtniški ulici 33 (pri PAN JAN d.o.o.).

Če vas zanimajo lokacije polnilnih postaj drugje po Sloveniji, obiščite spletno mesto Gremo na elektriko. Gremo na elektriko je največji slovenski spletni iskalnik polnilnic za električna vozila, ki ga upravlja Elektro Ljubljana, dopolnjujejo pa tudi sami uporabniki. Namen iskalnika je, poleg zbiranja vseh polnilnic na enem mestu, spodbuditi uporabo električnih vozil v Sloveniji.

Za konec želimo z vami deliti tudi zanimive podatke, ki smo jih pridobili od upravljavca polnilne postaje na Gubčevi cesti 28, družbe IMPLERA. V letošnjem letu je bilo v prvi polovici leta na imenovani polnilnici, ki je posebna po tem, da je samooskrbna in se polni preko sončne elektrarne, 396 polnjenj, kjer so vozniki prevzeli 5.798,01 kWh električne energije, s katero so prevozili približno 38.653,40 kilometrov in prihranili 15,46 ton CO2.

Skupaj z lastniki vozil smo tako prispevali k zmanjševanju negativnih vplivov prometa na zdravje in podnebje ter naredili nekaj dobrega za našo občino, naše potomce in planet.

 

Oddelek za splošne zadeve
Občinska uprava Občine Trebnje

 

 

 

sekcija galerijaGalerija