ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

26.08.2021 Plačevanje parkirnine s SMS sporočili in mobilno aplikacijo EasyPark

Na Občini Trebnje smo vzpostavili sistem, ki bo uporabnikom javnih parkirišč omogočil enostavnejše plačevanje parkirnine z SMS sporočili ali brezplačno mobilno aplikacijo EasyPark. Sistem bo začel delovati s 1.9.2021.Prav tako ostaja možnost plačila s kovanci na parkomatih. 

EasyPark je vodilni globalni ponudnik digitalnih parkirnih storitev, ki se razteza čez več kot 1.900 evropskih mest. V Sloveniji je poleg Kopra in Ankarana prisoten tudi v Mariboru, Piranu, Portorožu, Luciji, Strunjanu, Izoli, Sežani, Škofji Loki, Slovenj Gradcu, Kranjski Gori, Kobaridu, Komnu, Grosuplju, Novem mestu, Tolminu, Bovcu, na Bledu in na Ptuju. Prisoten je v turistično najmočnejših občinah, kjer rešujejo izzive domačih in tujih obiskovalcev, pomagajo pa tudi tistim, ki redno potujejo zaradi službe.

Pravila uporabe aplikacije EasyPark in splošni pogoji so objavljeni na njihovi spletni strani. Strošek uporabe aplikacije pri plačilu parkirnine (provizijo) plača uporabnik.  Višini provizije znaša minimalno 0,10 EUR z DDV oziroma 15 odstotkov od vrednosti parkirnine.

Za plačevanje preko aplikacije EasyPark si jo mora uporabnik najprej namestiti na mobilni telefon. Mobilna aplikacija je dostopna na spletni povezavi. Uporabnik se mora registrirati in vnesti plačilno sredstvo. Podprta so naslednja plačilna sredstva: kreditne kartice (Mastercard, Visa, Diners, Amex) in PayPal.

Uporabnik na nalepkah z navodili na parkomatu in na posebnih označbah na parkirišču najde območno kodo in jo vpiše ročno ali pa jo lahko telefon določi sam na podlagi lokacije vozila iz GPS sistema. Uporabnik v mobilni aplikaciji začne s postopkom parkiranja s klikom na gumb: začni parkiranje in z vrtenjem koleščka določi čas parkiranja. Aplikacija sproti prikazuje skupno ceno parkiranja in čas veljavnosti parkirnine za izbrano vozilo. Najmanjša časovna enota za plačilo preko aplikacije EasyPark je ena ura. Nad eno uro je omogočeno plačevanje parkiranja po minutah. Parkirnina se plača ob zaključenem parkiranju. Uporabnik lahko predčasno zaključi parkiranje in plača po dejanski porabi. Davčno potrjen račun, ki ga prejme ob zaključku parkiranja, pa si lahko prenese s spletne strani Easy Park.

Plačilo parkirnine je sestavljeno iz cene parkiranja Občine Trebnje in provizije izvajalca EasyPark, ki znaša minimalno 0,10 EUR z DDV oziroma 15 odstotkov vrednosti parkirnine.

Cene parkiranja v občini Trebnje:

Oznaka cone

Čas plačljivega parkiranja

Cena z DDV v EUR/uro

P1

OD PON. DO PETKA v času od 7:00 do 17:00 ure,

0,70 EUR prva ura, nato 0,50 EUR

P2

OD PON. DO PETKA v času od 7:00 do 17:00 ure,

0,70 EUR prva ura, nato 0,50 EUR

P3

OD PON. DO PETKA v času od 7:00 do 17:00 ure,

0,70 EUR prva ura, nato 0,50 EUR

P5

OD PON. DO PETKA v času od 7:00 do 17:00 ure,

0,70 EUR prva ura, nato 0,50 EUR

P6

OD PON. DO PETKA v času od 7:00 do 17:00 ure,

0,70 EUR prva ura, nato 0,50 EUR

Na cenik parkiranja se prišteje vrednost provizije izvajalca EasyPark.

Datoteke za prenos

.pdf, 284,47 KB - Zadnja sprememba: 24.08.2020

Prenesi datoteko

.pdf, 393,68 KB - Zadnja sprememba: 24.08.2020

Prenesi datoteko

 

Delovanje aplikacije si uporabnik lahko ogleda na povezavi.

 

 

POVEZANE NOVICE:

 

 

 

sekcija galerijaGalerija