E-zahtevek Imenik zaposlenih Seznam pooblaščenih oseb Predpisi Katalog informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
Natisni Nazaj na seznam

05.05.2020 SEJA ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE: SPROŠČANJE OMEJITEV POMENI VEČJO ODGOVORNOST POSAMEZNIKA

Na včerajšnji seji Štaba CZ občine Trebnje so članice in članice štaba ter predstavniki javnih zavodov poročali o postopnem sproščanju omejitvenih ukrepov v skladu z navodili vlade in posameznih ministrstev. Kljub odpravi omejitve gibanja med občinami in odpravi posameznih drugih restriktivnih ukrepov, pa se je štab strinjal, da je potrebno glavne ukrepe preprečevanja prenosa okužbe še vedno upoštevati in jih izvajati. Ravno zaradi sproščanja določenih ukrepov in odprave posameznih omejitev, pa je zdaj še večja odgovornost na posameznikih oziroma celotni družbi.

Člani štaba so namreč opazili, da so se določeni posamezniki takoj po odpravi omejitve gibanja med občinami nehali držati tudi drugih ukrepov za preprečevanje prenosa okužbe s koronavirusom. Med drugim je bilo ugotovljeno, da se ne upošteva omejitve druženja, ne upošteva se priporočena higiena rok (v javnih prostorih z razkuževanjem), ne upošteva se priporočena razdalja 2 m, nekateri so v zaprte javne prostore vstopali tudi brez mask.

Čeprav so ukrepi in priporočila v veljavi že precej časa in je upoštevanje le-teh postalo do neke mere obremenjujoče ali celo nadležno, pa se moramo zavedati, da je virus še vedno prisoten in je zdaj čas, da odgovorno ravnamo še naprej in se tudi vnaprej poskušamo čim bolj držati ukrepov in priporočil, saj bomo samo na ta način preprečili ponoven porast števila okužb.

Štab CZ zato vse občane in občane poziva k strpnosti ter vztrajanju pri ukrepih in priporočilih. Držite se navodil ravnanja, ki veljajo v trgovinah, poštah, zdravstvenem domu in drugih javnih ter zasebnih ustanovah. Če opazite kršitve pri posameznikih, jih na to opozorite ali pa kršitve sporočite Štabu CZ. Tudi druga opažanja vezana na neupoštevanje ukrepov in priporočil v času epidemije koronavirusa lahko štabu sporočite na info@trebnje.si.

Namen zbiranja informacij o kršitvah ni kaznovanje ali izrekanje glob, temveč čim bolj podrobno spremljanje situacije, morebitna opozorila in dodatno ozaveščanje o določenih ukrepih.

Ostanite odgovorni, ostanite zdravi!

Štab CZ

 

Galerija