ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

14.06.2019 Obisk predstavnikov občine in mladih iz hrvaške Lepoglave

V sredo, 12. 6. 2019, so Občino Trebnje obiskali predstavniki hrvaške Lepoglave. Mesto Lepoglava leži v hrvaškem Zagorju in je najbolj poznano po svoji čipki.

Stike s predstavniki Lepoglave sta zaposlena v občinski upravi Irena Žužek in predsednik TREMS-a Matej Novak navezala v sklopu projekta Europe goes Local, v katerem sodeluje tudi Občina Trebnje in ga sofinancira program Erasmus + Evropske unije.

Podžupan Grada Lepoglava Hrvoje Kovač in svetovalec na Udrugi gradova Hrvatske Mario Žuliček sta Občino Trebnje obiskala z namenom spoznavanja formalnih značilnosti načina sodelovanja mladinskega sektorja in lokalne skupnosti v Trebnjem in Sloveniji na sploh, saj na Hrvaškem takšnih praks še ne poznajo oziroma še niso uveljavljene. V mali sejni sobi občine so ju sprejeli župan Alojzij Kastelic, direktor občinske uprave Janez Pirc, vodja Oddelka za družbene in gospodarske dejavnosti Žiga Zaplotnik, svetovalka za področje mladine Irena Žužek, višja svetovalka Mateja Zupančič, ki dela na projektih ter kot predstavnika mladih, predsednik TREMS-a Mateja Novak in član Komisije za mladinska vprašanja Andrej Šeligo. Predstavljena praksa se jima je zdela zelo uporabna in prenosljiva na njihovo situacijo, zato bodo v nadaljevanju poskušali vzpostaviti podoben model sodelovanja med odločevalci in mladimi tudi na Hrvaškem.

Po formalnih predstavitvah je pogovor tekel še o drugih povezavah med Trebnjem in Lepoglavo ter o možnostih sodelovanja na drugih področjih. Tukaj sta se v debato vključili tudi članici Klekljarske skupine Žnurce, Marija Prosenik in Stanka Dolenšek, ki sta predstavnikoma Lepoglave predstavili projekt Barag in čipka kot niti sodelovanja.

Po uradnem delu obiska sta si predstavnika ogledala še Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje, gradnjo vrtca v Šentlovrencu ter razstavo Baragovo življenje, vpeto v čipko, ki trenutno gostuje v Stični.

Z Lepoglavo smo tako odkrili mnogo vzporednic, ki jih bomo v nadaljnjem sodelovanju razvijali v nove uspešne projekte.

 

Občinska uprava
Oddelek za splošne zadeve

sekcija galerijaGalerija