ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

10.04.2019 Literarni natečaj Zgodba o dobrih ljudeh odprt le še do 30. aprila - pohitite z oddajo vaše zgodbe

Klekljarska skupina Žnurce in Občina Trebnje v okviru projekta Le eno je potrebno – Baraga in čipka kot niti sodelovanja (BA-ČI) še vedno vabita k sodelovanju v nagradnem literarnem natečaju Zgodba o dobrih ljudeh. Uradno smo ga predstavili na dogodku Misijonarjevi obrisi v Trebnjem, 16. 11. 2018.

Priljubljena pisateljica Milena Miklavčič je na takratnem dogodku tudi uradno naznanila začetek literarnega natečaja Zgodba o dobrih ljudeh.

Do 30. aprila 2019 vabimo, da nam na e-naslov: baraga.zgodbe@gmail.com pošljete črtico oziroma kratko zgodbo o dobrem človeku, ki ga poznate, ste ga spoznali, bi ga spoznali. Morda lahko v zgodbo strnete zapise o več dobrih ljudeh. Z natečajem želimo spodbuditi zavedanje, da med nami živijo številni izjemni posamezniki, a daleč stran od luči medijev ali širše prepoznavnosti, ki so naredili kaj izjemnega, ali pa so izjemni vsak dan.

Avtor/ica najboljše zgodbe oziroma črtice prejme denarno nagrado v višini 300,00 EUR. Omejitev dolžine črtice je 6.000 znakov s presledki (približno 2 strani A4), besedilo naj bo natipkano v pisavi Times New Roman, velikost 12. Zgodba naj privre iz srce, naj bo sveža in naj bo vaša.

Izbrane zgodbe bomo zbrali in izdali v zborniku Zgodbe o dobrih ljudeh, v okviru projekta Baraga in čipka kot niti sodelovanja (BA-ČI), ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Razglasitev rezultatov s sklepnim druženjem in
podelitvijo 1. nagrade v višini 300,00 EUR
bo v sklopu obeleževanja spominskega dne Ireneja Friderika Barage,
v petek, 28. 6. 2019 v Trebnjem.

 

 

sekcija galerijaGalerija


sekcija datotekePriponke