ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

13.03.2019 Kulturne sledi Friderika Barage v glini, čipki in barvah

Četrtek, 7. marca, je bil v Domu starejših občanov Trebnje poseben dan. V Zeleni dvorani se je otroški smeh prepletal s pesmijo dedkov in babic. Klekljarska skupina Žnurce je namreč pripravila 2. medgeneracijsko klekljarsko delavnico, ki jo je obogatila z odprtjem razstave Glina, Baraga in čipka. Odprtje so popestrili otroci skupine Medvedki iz Vrtca Mavrica Trebnje pod vodstvom Brigite Borak in Mari Tomšič ter članice in člani Folklorne skupine Nasmeh. V okviru odmevnega projekta Baraga in čipka kot niti sodelovanja so v avli doma starejših občanov predstavili razstavo, ki je plod prijetnega sodelovanja skupine Žnurce z Ireno Blaznik in Andrejo Stankovič – edinstvenimi oblikovalkami izdelkov iz gline, ki so se jim z unikatnimi predmeti pridružili predstavniki VDC Kranj – enota Škofja Loka, ter sodelovanja z odlično rokodelko Cvetko Grbec in izjemno slikarko Nataše Zaletelj. Gre za prepletanje inovativnosti pri oblikovanju gline, dediščine misijonarja Friderika Barage in tradicije klekljarstva.

14. marca, ob koncu razstave, bo v Domu starejših občanov Trebnje 3. medgeneracijska klekljarska delavnica – in sicer od 15. do 19. ure. Delavnica je brezplačna in namenjena dodatnemu socialnemu vključevanju ranljivih skupin.

 

Foto: Eving

 

sekcija galerijaGalerija