ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

26.11.2018 Otvoritev literarnega natečaja »Zgodbe o dobrih ljudeh« v sklopu projekta BA-ČI

Klekljarska skupina Žnurce in Občina Trebnje v okviru projekta Le eno je potrebno – Baraga in čipka kot niti sodelovanja (BA-ČI) začenjata nagradni literarni natečaj Zgodba o dobrih ljudeh. Uradno smo ga predstavili na dogodku Misijonarjevi obrisi v Trebnjem, kjer smo izvedeli več o pomenu znamenitega misijonarja Ireneja Friderika Barage in z njim povezanih simbolov.

Izjemen poznavalec Baragovega življenja in dela Marko Kapus nam je v petek, 16. novembra, v Knjižnici Pavla Golie Trebnje predstavil ozadje prepoznavnega logotipa znamenitega rojaka. Gre za podobo v rdeče-črno-beli barvi, ki so ga oblikovali na podlagi strokovnih utemeljenih virov in ponazarja spoštovanega moža, ki je zapustil pomembno pisno gradivo (ovratnik svečane obleke je upodobljen kot pero, konica ponazarja lok do črke A v zapisu BARAGA). 

Na dani večer smo si lahko v knjižnici ogledali tudi nekaj knjig Barage in o njem, projekt BA-ČI pa oplemenitili s posebnim razpisom.

Priljubljena pisateljica Milena Miklavčič je na dogodku tudi uradno naznanila začetek literarnega natečaja Zgodba o dobrih ljudeh.

Kot je na prireditvi obelodanil Luka Bregar, vas vabimo, da nam do 30. aprila prihodnje leto na e-naslov: baraga.zgodbe@gmail.com pošljete črtico oziroma kratko zgodbo o dobrem človeku, ki ga poznate, ste ga spoznali, bi ga spoznali. Morda lahko v zgodbo strnete zapise o več dobrih ljudeh. Z natečajem želimo spodbuditi zavedanje, da med nami živijo številni izjemni posamezniki, a daleč stran od luči medijev ali širše prepoznavnosti, ki so naredili kaj izjemnega, ali pa so izjemni vsak dan.

Avtor/ica najboljše zgodbe oziroma črtice prejme denarno nagrado v višini 300,00 EUR. Omejitev dolžine črtice je 6.000 znakov s presledki (približno 2 strani A4), besedilo naj bo natipkano v pisavi Times New Roman, velikost 12. Zgodba naj privre iz srce, naj bo sveža in naj bo vaša.

Izbrane zgodbe bomo zbrali in izdali v zborniku Zgodbe o dobrih ljudeh, v okviru projekta Baraga in čipka kot niti sodelovanja (BA-ČI), ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Ob tem pa se že pospešeno pripravljamo na osrednji dogodek projekta, ki bo v soboto, 19. januarja 2019 v Trebnjem, in bo združil izjemne posameznike in skupine, povezane z Barago, njegovim življenjem in delom, raznovrstno dogajanje pa bomo na izjemni razstavi prepredli s čipko enakih možnosti.

 

Občinska uprava

Oddelek za splošne zadeve 

 

 

sekcija galerijaGalerija


sekcija datotekePriponke