ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

24.09.2018 POUČNO IN ŽIVAHNO NA DNEVU BREZ AVTOMOBILA V TREBNJEM

 

 

Evropski teden mobilnosti je najbolj razširjena kampanja na področju trajnostne mobilnosti na svetu. Vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom. Cilj kampanje je spodbujanje promocije, izobraževanja in ozaveščanja različnih ciljnih skupin o pomenu trajnostne mobilnosti za kakovost bivanja, zdravja in okolja. Slogan letošnjega tedna je bil »Združuj in učinkovito potuj«. Osrednja tema se je letos sukala okoli možnosti ter koristi prepletanja in dopolnjevanja različnih vrst potovanj (hoja, kolo, vlak, avtobus, motor, avto), ki nas lahko pripeljejo do cilja.

V petek, 21. 9. 2018, smo v Trebnjem izvedli sklepni dogodek Tedna mobilnosti - Dan brez avtomobila. Poučnega in živahnega dopoldanskega dogajanja v mestnem jedru so se udeležili predvsem mladi iz šole in vrtca, kjer so se seznanili z delom in opremo gasilcev ter policistov, se zapeljali z električnim avtomobilom, kolesom ali skirojem, se udeležili spretnostnega poligona s kolesom, se preizkusili v vožnji z avtomobili Jumicar, v sestavljanju občinskega grba in se osveščali glede prometne varnosti ob različnih prikaznih napravah (posebne tehnice za izmero naletne teže, prevračalnik, šotor Vidko itd.). Malo pred poldnevom pa so v Trebnjem sirene gasilnih, reševalnih in policijskih vozil naznanile nazorno vajo reševalnih služb, in sicer nudenja pomoči v primeru prometne nesreče, v kateri je udeležen motorist. Za uspešno izvedbo dneva se zahvaljujemo vsem sodelujočim ter obiskovalcem dogodka in naj utrinki s prireditve ostanejo v našim mislih skozi celo leto, predvsem pa naj vsakdo izmed nas razmisli, kako lahko v prihodnje, v skupnem sodelovanju, poiščemo rešitve in predloge za naprej v dobrobit posameznika in naše lokalne skupnosti.

                                                                           

Občinska uprava Občine Trebnje

Oddelek za okolje, prostor in infrastrukturo

sekcija galerijaGalerija