ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

02.03.2009 Leseni uporabni predmeti

Spoštovani!


Vabimo Vas na odprtje razstave z naslovom »Ujeti trenutki dediščine// Anton Lamovšek// Leseni uporabni predmeti«, ki je prva v letu 2009 v okviru projekta Ujeti trenutki dediščine. Odprtje bo nekaj dni po Gregorjevem, ko Gregor vrže luč v vodo, da bodo obrtniki lahko dlje časa delali ob dnevni svetlobi, in sicer v nedeljo, 15. 3. 2009, ob 15.00 na Jurjevi domačiji, Občine 11. Odprta bo od 15. 3. do 15. 5. 2009.


Jurjeva domačija je kulturno - etnološki spomenik lokalnega pomena, ki je ohranjena »in situ«. Gre za pomemben objekt kulturne dediščine, ki mu danes dajemo nove primerne vsebine, ki bodo obiskovalce seznanjale z načinom življenja na takšni domačiji v preteklosti, hkrati pa bile zanimive za različne starostne in interesne skupine.


Ujeti trenutki dediščine je projekt, ki zajema raziskovanje dediščine in ustvarjanje rokodelcev ter umetnikov na Jurjevi domačiji. Namen projekta je najširšo javnost izobraževali o dediščini in približati dediščino najrazličnejšim ciljnim skupinam ter pokazati dediščino kot zanimivo in uporabno v vsakdanjem načinu življenja ljudi.

Prva v sklopu letošnjih razstav Ujeti trenutki dediščine je razstava lesenih uporabnih predmetov Antona Lamovška, ki se na domačiji predstavlja z delom svoje dejavnosti. Za to priložnost je pripravil izbor lesenih premetov, ki so jih uporabljali v preteklosti in so uporabni tudi danes.


Razstava vredna ogleda!


Projekt poteka v soorganizaciji z Zvezo kulturnih društev Trebnje. Projekt je podprla Občina Trebnje.

Naj ujeti trenutki v Vaš vsakdan prinesejo nova doživetja dediščine!


upravljalka domačije, Alenka Lamovšek,  univ. dipl. etn. in kult. antr.

** povezava