ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

21.11.2008 22.11. Kmečka in rokodelska tržnica

V soboto, 22. novembra, od 8. do 12. ure
z izpopolnjeno in razširjeno ponudbo:
bliža se čas obdarovanj, čas kolin pa je že tu.

Rokodelci se bodo tokrat posebej izkazali:
okrasne svečke bo razstavljala in prodajala Eva Remic Fajfar,
s prečudovitimi vitraži – sestavljankami iz barvnega stekla in risbami na les nam bo srce ogrela Renata Bukovec,
rezljano lipovino in vezenine bomo našli na stojnici Golobovih.

Čas kolin nam bo s suhomesnatimi izdelki popestril Srečko Å tupar z Vinkovega vrha na Dvoru. Salame, običajne, slaninske in divjačinske, krvavice, pečenice, slanina, ocvirki in še marsikaj vam bo v okusno in dobro družbo, če se boste odločili za nakup.
Morebitnega navala holesterola in maščob se boste lahko ubranili s primerno količino zdravilnih sestavin v vinih gospoda Martina (Megliča) in Vinogradništva in vinarstva Kolenc.
Kislo zelje in repa bosta poleg sicer bolj skromnega, ampak svežega izbora zelenjave, na stojnicah Selanove in Majdetove kmetije.
Tam bodo tudi sveža jajčka iz talne reje in orehova jedrca.

Svežega kruha vseh vrst in barv, ajdovega, polnozrnatega, z orehi, peciva in  testenin bo, kot običajno, v izobilju na stojnicah kmetij  Čeh, Lah, Marinček, Marn in Žnidaršič.
Sire in namaze iz kravjega mleka ponuja kmetija Marn, Sirarstvo Gorišek pa preseneča z izvrstnimi in raznovrstnimi siri iz kozjega mleka.
Ekološka kmetija Marinček nudi polnozrnato moko iz pire, piro v zrnu, blazine s polnjenjem iz pirinih luščin in mešanice domačih čajev iz ekološke pridelave.

Jabolčni krhlji so  poleg jabolk, soka in kisa glavni adut Sadjarske kmetije Uhan.
Posladek: domači flancati Ponikvarjeve mame.

Nasvidenje v soboto v mestnem parku!