ikona ezahtevek E-zahtevek ikona imenik zaposlenih Imenik zaposlenih ikona seznam pooblaščenih oseb Seznam pooblaščenih oseb ikona predpisi Predpisi ikona katalog informacij javnega značaja Katalog informacij javnega značaja ikona cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja Cenik za stroške posredovanja informacij javnega značaja
aed logo

gumb prijava novice

Natisni Nazaj na seznam

15.07.2008 Obisk veleposlanika ZDA

predaja darila

Veleposlanik ZDA v Sloveniji Yousif Ghafari se je danes oglasil v Trebnjem. Svoj obisk je pričel v domu CŠOD Čebelica na Čatežu, kjer poteka poletna šola trajnostne energetike Slovenskega E-foruma.
Ob 10. uri je gosta sprejel trebanjski župan Alojzij Kastelic s sodelavci. Predstavil mu je občino in njeno gospodarstvo ter mu podaril sliko z motivom Trebnjega. Izrazil je upanje, da se obiska ne bo spominjal samo zaradi slike, ampak da bo v prihodnje prišlo tudi do kakšnega konkretnega sodelovanja.

Veleposlanik ZDA se mu je zahvalil in mu v spomin izročil knjigo ameriških naravnih znamenitosti.  V nadaljevanju pa je najprej poudaril, da je ob vsakem obisku izjemno navdušen nad lepoto pokrajine.

Svoj obisk je veleposlanik nadaljeval v podjetju Trimo d.d..