Ponudba na podeželju

Biodinamično čebelarstvo Vehar
Način čebelarjenja v čebelarstvu Vehar se razlikuje od konvencionalnega v tem, da se pri delu s čebelami in čebeljimi pridelki upošteva delovanje pozitivnih kozmičnih sil, ki pritekajo iz vesolja. Tako so v medu sile življenja notranjega reda in zdravja, kar danes človeško telo in duša zelo potrebujeta.

Več...
 

Domačija Gorc
Domačija Gorc se nahaja na Dolenjskem v občini Trebnje. Na kmetiji se ukvarjamo z rejo konj hladnokrvnih pasem (Slovenska hladnokrvna pasma in Originalni noričan). 

Več...
 

Ekološka kmetija Marinček
V neposredni bližini ruševin gradu Kozjak pod hribom Kozjek se nahaja gručasta domačija »Ekološka kmetija Marinček«, ki ohranja 250 let staro stavbno dediščino (nekdanjo Aeuerspergovo pristavo za gozdarje in oglarje). Najdemo jo na zemljevidu avstrijske vojske iz leta 1770. V Franciscejskem katastru iz leta 1825 so vrisani hiša, hlev, kašča in svinjak, leseni pod z gepeljnom (naprava za spreminjanje krožnega gibanja vprežne živine v mehansko delo – mlatilnica) pa ima letnico 1895. Vodnjak pred hišo nosi letnico 1865, ob njem je središče domačije, kamnita miza v senci stoletnega, v dežnik oblikovanega gabra. Na hiši je freska sv. Florijana iz leta 1938. Na domačiji je manjši muzej gospodinjskih predmetov in kmečkih orodij iz časov pred elektriko.

Več...
 

Ekološka kmetija Novak
Družina Novak iz Zagorice pri Dobrniču na svoji kmetiji že deset let kmetuje na ekološki način. Pri delu pomaga šest članov družine, vsak po svojih zmožnostih. 

Na 5,5 ha obdelovalne zemlje pridelajo krmo za govejo živino, konja, kokoši in zajce. Kmetijo bogati tudi 55 orehovih dreves. Po predhodnem naročilu za kupce pripravijo pirino zrnje, moko, pirine blazine, orehe, krompir ter občasno tudi goveje meso.

Več...
 

Kmetija Čeh
Sredi gručaste vasice Knežja vas se na nadmorski višini 303 metre nahaja kmetija Čeh. Gospodinja po naročilu z veseljem speče domače dobrote, ki jih vsako soboto prodaja tudi na kmečki tržnici v Trebnjem. 

Za manjše skupine organizirajo razne delavnice: peka kruha v krušni peči, rože iz najlona, adventni venčki, konfeti za obletnice, ob lepem vremenu pa vas povabijo na sprehod do bližnjega Lisca, kjer se odpočijete in okrepčate s kmečko malico in dobrim domačim cvičkom.

Več...

 

Kmetija Kravcar
Kmetija Kravcar ima že dolgoletno tradicijo pridelave mleka, pa tudi prašičereje. V hlevu imajo plemenske svinje, prodajajo pa tudi pujske za nadaljnjo rejo ali za zakol. 

Ob Kmetijski zadrugi v Trebnjem imajo mlekomat, kjer si lahko 24 ur na dan natočite sveže mleko, ki je pravi vir kalcija, beljakovin ter drugih mineralov, vitaminov in maščob, ki jih naše telo potrebuje. Mleko s kmetije Kravcar je vrhunske kakovosti, odličnega okusa, primerno za pitje in pripravo mlečnih jedi.

Več...
 

Kmetija Kresal
Vinogradniška kmetija in vinska klet Kresal se nahajata na koncu vasi Blato v zaselku Črni potok v občini Trebnje. Ukvarjajo se z vinogradništvom, rejo jelenov in govedorejo. 

Ob obisku vam bodo člani družine v pokušino z veseljem ponudili domača vina, jelenovo salamo ter golaž. Za oddajo za zaključene družbe pa je na voljo kletni prostor.

Več...


Kmetija Kukenberger
Kmetija Kukenberger leži sredi vasi Gorenje Ponikve, neposredno poleg Gostilne Rakar. Naša primarna dejavnost je prireja mleka, imamo pa tudi vinograd, v katerem pridelujemo cviček in nekatera druga sortna vina.

Več...
 

Kmetija Lah
Kmetija Lahovih se nahaja v Knežji vasi, sredi mehko oblikovanih, gozdnatih gričkov in dolinic, kjer vam gospodinja Martina po predhodnem naročilu z veseljem pripravi okusno domače pecivo in testenine iz domače moke.

V sklop posestva kmetije Lah spada tudi rojstna hiša slovenskega misijonarja Friderika Ireneja Barage iz 16. stoletja, ki vam jo ob predhodni najavi gospa Martina z veseljem razkaže. 

 Več...

 
Kmetija Marn
Kmetija Marn iz Jezera ima dolgo zgodovino pridelave mleka, saj se je z njo pred njimi ukvarjalo že več generacij. Ker želijo imeti kakovostno mleko, je hlev zasnovan na način proste reje, mlade telice so do prve telitve večji del leta na paši, s tem pa skrbijo za ustrezno prehrano in dobro počutje krav. 

Leta 2009 so pred Mercator centrom v Trebnjem postavili mlekomat, na njem pa si lahko vsak dan natočite sveže surovo mleko, ki je po pisanju mnogih strokovnjakov, najbolj popolna naravna hrana. Iz svežega mleka se lahko naredi različne mlečne izdelke, kot so skuta, razni namazi, jogurt, kislo mleko, sir,..

Več...

 
Kmetija Miklič
Razbore 15, 8212 Velika Loka

Ponudba: vino

Kontakt: 031 305 978 (Matija)
 

Kmetija Vidmar
Na kmetiji Vidmar se boste z vožnjo s konjsko vprego, s kočijo ali z vozom vrnili v čase, ko še ni bilo avtomobilov in preprosto uživali.

Več...

 
Kmetija Zagorjan
Sredi majhne, gručaste vasice z le nekaj 10 prebivalci, se v prijetnem naravnem okolju nahaja kmetija Zagorjan. Glavni dejavnosti kmetije sta živinoreja in vinogradništvo.

V hlevu imajo 55 glav govejih pitancev in 5 krav dojilj, v vinogradu pa daje žlahtno kapljico 4000 trt, vrst modra frankinja, kraljevina, žametna črnina in laški rizling. Obrano grozdje predelajo in skrbno negujejo v lastni vinski kleti ter tako pridelajo kakovosten cviček.

Več...

Kmetija Žnidaršič
Kmetija Žnidaršič z Jezera pri Trebnjem je manjša dolenjska kmetija, ki se ukvarja s prirejo mleka, dopolnilna dejavnost na kmetiji pa je peka kruha in peciva. Kruh spečejo v krušni peči, pripravijo pa predvsem bel, ržen, zmesni, pirin polnozrnat ter ajdov kruh. Kruh je pečen na tradicionalen način, tako kot so ga včasih pekle naše babice: brez vseh dodatkov, ki se uporabljajo v pekarski industriji. Uporabijo samo: moko (različne vrste), vodo, mleko (bel kruh), sol in kvas.

Več...
 

Sadjarska kmetija Uhan
V Rodinah pri Trebnjem, le kakšen kilometer vzhodno od Trebnjega, v neposredni bližini Lanšpreža, se nahaja sadjarska kmetija Uhan. Na kmetiji se ukvarjajo s pridelavo sadja, predvsem jabolk, hrušk, breskev in češenj.

Več...

Sadna sušilnica Razbore
Razborška sadna sušilnica stoji na južnem robu vasi Razbore, gručaste vasi na prisojnem vinorodnem pobočju Zaplaškega hriba. O sušilnici se širi glas že od leta 1939, ko so jo skupaj s tedanjim učiteljem Francem Kunaverjem zgradili vaščani. 

Po mnogih letih propadanja jo je v letu 2008 obnovil domačin Jože Zupančič in ponovno prebudil vonjave suhega sadja, ki vzbudijo tople in domače občutke. Sedaj sušilnica ponuja suho sadje, usluge sušenja sadja, ob obisku pa vam bodo z veseljem razložili več o sušenju in zgodovini sušilnice. 

Več...
 

Turistična kmetija Obolnar
Dolenjska nudi prelepo naravo in dobro počutje. Pod Zaplazom leži Čatež, razgiban in raznolik tako, kot je samo dolenjska pokrajina, kmetija Obolnar pa se nahaja na obrobju Čateža, na samem ob gozdu, potoku in sredi travnikov.

Gospodinja v domači kuhinji pripravi razne vrste štrukljev: sirove, orehove, dolenjske, pripravi pa tudi odlične postrvi iz bližnje ribogojnice. Seveda ponudi tudi domačo govedino, teletino in jagnetino na različne načine, mlečne izdelke in zelenjavo. Na domačiji postrežejo tudi vegetarijansko in dietno hrano, vse to pa je možno zaliti z domačim cvičkom.

Več...

Vrtnarstvo Selan
Vrtnarija Selan je manjša družinska vrtnarija v Dolnjih Praprečah ob lokalni cesti Trebnje - Ivančna Gorica, delujoča od leta 2002. 

Spomladi nudijo široko paleto kvalitetnega okenskega in balkonskega cvetja, enoletnic, obešank, trajnic, dišavnic in sadik zelenjave, jeseni pa lahko iz pisane družbe mačeh, lončnih in rezanih krizantem poiščete svoje najljubše barve, velikosti in oblike cvetja, ki jih po vaših željah združijo v različne zasaditve. Vedno spremljajo tudi novosti na njihovem področju in vam pri nakupu pomagajo z uporabnimi nasveti.

Več...

 

Če ste tudi vi ponudnik na podeželju občine Trebnje in bi želeli objavo vaše dejavnosti na tej spletni strani, nam to sporočite na 07/348 11 28 ali tic@trebnje.si.