Gostinska ponudba in prenočišča

GOSTINSKA PONUDBA IN PRENOČIŠČA

Hotel Opara
Hotel Opara se nahaja v središču Trebnjega, v njem pa so poleg sob tudi restavracija, slaščičarna, vinoteka in kavarna. Hotel ima moderno opremljene sobe, primerne tako za poslovne kot počitniške goste.

V sklopu hotela deluje tudi kulinarična zidanica Opara v osrčju vinogradov, ki je idealen kraj za večje pogostitve ter poslovna srečanja, do 150 udeležencev.

Več...


Gostilna in prenočišča Rakar
Prijetno udobne in razkošne sobice se preprosto bohotijo v zrcalu čudovite narave. In kdo ve, morda sploh opazili ne boste, da tokrat ne spite doma… 

Doživite čudovito polnost morda že pozabljenih okusov s pridihom novega, enkratnega, neponovljivega s svežimi in naravno pridelanimi sestavinami, ki hrani dodajajo svojevrstno noto.

Več...


Galaksija Trebnje
Galaksija Trebnje je hiša kulinarike in sprostitve, po obisku katere boste upravičeno rekli: »Galaksija Trebnje – moje doživetje«. Enakega mnenja bodo tudi vaši sorodniki, prijatelji, poslovni partnerji, vaše stranke, člani vašega društva… skratka vsi, ki jih boste povabili, da skupaj z vami preživijo nekaj prijetnih trenutkov v večnamenskem objektu, ki združuje restavracijo, bowling, kavarno, slaščičarno in hotel. 

V sklopu Galaksije je hotel z 28 sobami. Posebnost naše ponudbe prenočišč je sprejem gostov s štirinožnimi prijatelji. Na voljo so dvo, tro, štiri in pet posteljne sobe. 

Več... 

 
Zidanica Meglič

Zidanica Meglič stoji sredi vinskih goric med Debencem in Trebnjem. Lastnik vas pričaka z dobrodošlico ter ponudi možnost zajtrkovanja in prehranjevanja na terasi. Hrano si lahko pripravite sami ali pa vam jo pripeljemo iz naše gostilne. Možna je pogostitev manjših skupin do 10 oseb.

Nudimo posebne programe obiska sosednjih vinskih goric, priporočamo pa ogled muzeja vinogradniškega orodja, kapele, muzeja čebelarstva, planinske koče … Možnost pohodništva in kolesarjenja. Možen najem tudi za 1 dan. 

Več...


Turistična kmetija Obolnar

Pod Zaplazom leži Čatež, razgiban in raznolik tako, kot je samo dolenjska pokrajina. Na obrobju Čateža, na samem ob gozdu, potoku in sredi travnikov pa se nahaja turistična kmetija Obolnar.

Gospodinja v domači kuhinji pripravi razne vrste  štrukljev: sirove, orehove, dolenjske, pripravi pa tudi odlične postrvi iz bližnje ribogojnice. Seveda ponudi tudi domačo govedino, teletino in jagnetino na različne načine, mlečne izdelke in zelenjavo. Na domačiji postrežejo tudi vegetarijansko in dietno hrano, vse to pa je možno zaliti z domačim cvičkom. Po dobri hrani lahko zaplavate v bazenu na prostem, zaigrate odbojko na mivki, košarko, mali nogomet in rokomet. Če pa se bo vaš obisk zavlekel pozno v noč, ste lahko brez skrbi, saj kmetija nudi tudi prostor za nočitev 25 oseb v dvoposteljnih, troposteljnih ali večposteljnih sobah. 

Več...

  
Dom CŠOD Čebelica 
Dom Čebelica se nahaja v razgibani dolenjski pokrajini, na stičišču alpskega, dinarskega in panonskega sveta. Obdan je s travniki, polji, bogatimi gozdovi, okoliški griči pa so zasajeni z vinogradi, v katerih vinogradniki pridelujejo grozdje za značilno deželno vino.

Dom je bil odprt jeseni 1995, ko je bila končana prenova bivše podružnične šole Čatež. Dom Čebelica je bil med prvimi, ki je začel s programom zgodnjega naravoslovja za učence 3. in 4. razreda. Ta temelji predvsem na razvijanju spretnosti učencev v opazovanju s pomočjo vseh čutil ter na odkrivanju in raziskovanju. S tem otroku približamo naravo ter mu omogočimo njeno celostno dojemanje. Ob raziskovalnem delu na terenu  učenci spoznavajo značilnosti posameznih ekosistemov ter opazujejo spremembe in vplive človeka na okolje. Športne aktivnosti  potekajo tako v čudoviti naravi kot na igrišču doma Čebelica. 

Več...
 


GOSTINSKA PONUDBA

Gostilna Šeligo
Ponudba gostilne je zelo pestra, poleg dnevno svežih malic, pizz iz krušne peči, testenin z različnimi prelivi ter široke ponudbe jedi iz mehiške kuhinje, pripravljamo tudi raznovrstne jedi po naročilu, s poudarkom na jedeh tradicionalne slovenske in italijanske kuhinje. V naši ponudbi so tudi jedi za ljubitelje vegetarijanske prehrane ter jedi z žara. Poleg hrane postrežemo tudi z odprtimi vini, predvsem pristnim cvičkom, z belim vinom iz virštanjskih vinogradov na Štajerskem ter refoškom iz Kort v Slovenski Istri. Vse to lahko ponudimo v klimatiziranih prostorih gostilne in picerije ter v poletnem času v prijetnem hladu odprtih pokritih teras.

Več...

Gostilna Meglič 
V Gostilni Meglič imamo bogato kulinarično tradicijo že od leta 1978, vedno pa se za naše goste potrudimo, da je počutje pri nas prijetno, da imajo jedi okus po domačem, vse skupaj pa radi obogatimo še z dobro vinsko kapljico. V restavraciji vam razen ob ponedeljkih postrežemo z malicami, kosili ter jedmi po naročilu, po želji pa vas ob večerih ob dobri hrani prijetno preseneti tudi hišni ansambel Suha solza. 

V jedilnici postrežemo do 30 gostov, posebno prijetno pa je v poletnem času na senčni terasi, kjer se lahko naužijete svežega zraka in uživate v naši ponudbi.

Več...

Domača kuhinja v KZ Trebnje
Vabljeni v Prodajni center Kmetijske zadruge Trebnje v Domačo kuhinjo na kmečko malico.  Od ponedeljka do sobote so od 9:00 do 13:00 na voljo domače jedi na žlico: jota, pasulj, ričet, vampi, svinjski parklji v juhi z žličniki, srčki s krompirjem, telečja obara z ajdovimi žganci, pašta fižol, matevž,…  

Več...

Gostilna Kavšek
Nekaj kilometrov iz mesta Trebnje se v pristnem podeželskem okolju na Račjem selu nahaja Gostilna Kavšek, ki poleg razgleda po dolini nudi tudi nedeljska kosila, jedi po naročilu in dolenjske specialitete. Lepo bo poskrbljeno tudi za nepozabna druženja za zaključene družbe.

Kontakt: Gostilna Kavšek, Račje selo 26, 8210 Trebnje; tel: 07/304 48 60

 

Gostilna Ravnikar
V Gostilni Ravnikar, ki je zelo poznana po našem koncu, so na voljo raznovrstne, tudi stare kmečke jedi in pijače, okusno pripravljene in lepo postrežene. Gostilna ima 180 sedežev znotraj in 20 zunaj, poskrbijo pa tudi za organizacijo porok, silvestrovanj za zaključene družbe ter ostale dogodke.

Kontakt: Gostilna Ravnikar, Čatež 15, 8212 Velika Loka; tel: 07/348 90 29

Picerija Čriček - Hom
Picerija Čriček – Hom se nahaja v središču Trebnjega ob avtobusni postaji, v svojih prostorih pa vam lahko ponudi različne vrste pic, morske jedi, jedi z žara, solate in sladice, poleg pa vam ponudijo tudi različna odprta domača vina.

Več...
 

Gostilna Pr' Lubčku
V novejši Gostilni Pr' Lubčku, ki se nahaja v središču Dobrniča, so za vas pripravili vsakodnevno ponudbo malic in kosil, na vašo željo pa pripravijo tudi pice, testenine, jedi z žara, raznovrstne sladice in druge jedi. 

Kontakt: Gostilna Pr' Lubčku, Dobrnič 13, 8211 Dobrnič, Tel: 05/994 00 95


Pr Hladet
V idilični zeleni pokrajini na Dolenjskem, le streljaj od mestnega vrveža, se nahaja Gostilna in picerija Pr Hladet, katere tradicija sega že v leto 1954. Z gostinstvom so se ukvarjali že naši dedi, vizija mlajše generacije pa je bila: ustvariti gostinski lokal, ki bo prijazen mladim družinam in otrokom, poleg tega pa ustvariti raznoliko, a izbrano ponudbo jedi ter jo nadgraditi s prijetnim ambientom, ki bo očaral še tako zahtevnega gosta. Zato smo našo ponudbo razširili in izvrstnim picam, ki jih pečemo v krušni peči, dodali še pestrejšo izbiro jedi: od raznih začetnih jedi, juh, mesnih in morskih jedi, do pestre izbire mehiških jedi, testenin, solat in sladic. V ponudbi imamo tudi bogato izbiro buteljčnih in odprtih vin.

V poletnem času je našim gostom na razpolago prostorna, pokrita letna terasa, kjer lahko v miru uživajo v izbrani hrani in pijači, medtem ko se njihovi otroci varno igrajo na igralih, ki jih imamo nameščene v neposredni bližini.

Več...

Gostilna Tončkov dom 
Gostilna Tončkov dom se nahaja sredi razgibanega dolenjskega gričevja, severno od Trebnjega, sredi vasi Čatež, v bližini farne cerkve. Ob gostilni je velika terasa, s katere lahko uživate ob pogledu na bližnje ter daljne griče. Nudijo domačo hrano: kmečke narezke, kmečke štruklje, potico, zavitke, v zimskem obdobju krvavice in pečenice s kislim zeljem, kislo repo ter ajdovimi žganci. 

Več...

Vinska klet Kozlevčar 
Franc Kozlevčar je vinogradnik in vinar, ki se že od mladosti ukvarja z vinogradništvom, zadnjih dvajset let pa intenzivno tudi s kletarstvom, na kar kažejo številne medalje in priznanja, ki jih s svojim vinom dosega na raznih ocenjevanjih.

V njegovi kleti zorijo vina, ki na Dolenjskem dosegajo vrhunske ocene in medalje, nekatera med njimi pa segajo v sam svetovni vrh. Kozlevčar vzgaja vina beli pinot, sauvignon, rizling, kraljevino, cviček, modri pinot, modro frankinjo in vinsko posebnost modro frankinjo barik v francoskih hrastovih sodih. Poleg omenjenih vin so letos v vinski kleti Kozlevčar tudi rosse iz modre frankinje, polsladek rumeni muškat, polsladka penina iz belega pinota in zlata penina s 24-karatnimi zlatimi lističi.

Več...
 

Vinska klet Stopar
V vinski kleti Stopar nudimo svoja vina, po predhodnem dogovoru pa pripravimo tudi strokovne vodene degustacije vin.

Poleg vinogradništva se ukvarjamo tudi s čebelarstvom, med pa prodajamo na domu.

Več... 

Dekor bar
Dekor bar je prijeten lokal v središču Trebnjega, gostom pa nudi različne alkoholne in brezalkoholne pijače, tople napitke, osvežilne pijače, v poletnem času pa tudi sladoled. Kadar potrebujete razvedrilo lahko igrate pikado, svoje sposobnosti preizkušate v namiznem nogometu ali pa se na sončni terasi ohladite z naravno limonado. 

Več...
 

Bar Santana
Nudimo pestro izbiro kav z dodatki, naravne sokove, tople napitke in še vso ostalo pijačo, ki spada zraven.

Več...
 

Gostilnica Levček 
Gostilnici Levček vam nudimo veliko izbiro pic in morsko hrano, catering Koren pa vam nudi vse vrste pogostitev na terenu.

Več...

Okrepčevalnica Florijan
Okrepčevalnica Florijan na Blatu pri Trebnjem ima dolgoletno tradicijo. Nudimo vam vegetarijanske obroke, kruh iz krušne peči, raznolike obroke na tradicionalen babičin način. Na vašo željo na podlagi predhodnega dogovora in rezervacije pripravimo tudi pogostitev za zaključene družbe.

300 m od okrepčevalnice, ob ribniku Blato, stoji toplar Florijan (kozolec dvojnik) iz leta 1902. Ob toplarju se lahko odvijajo rekreativne dejavnosti in pogostitve na osnovi predhodnih dogovorov in rezervacij.

Več...

 

Če ste ponudnik prenočitvenih zmogljivosti ali gostinskih storitev v občini Trebnje tudi vi in bi želeli objavo vaše dejavnosti na tej spletni strani, nam to sporočite na 07/348 11 28 ali tic@trebnje.si.