GoNm

Občina Trebnje je v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju vzpostavila sistem izposoje koles na 4 postajah v Trebnjem. Na vsaki postaji je 10 stojal za kolesa, od 3. 8. 2022 pa bo na vseh postajah skupaj za izposojo na voljo 12 navadnih in 8 električni koles.

Za namen omogočitve premagovanja daljših razdalj se je Občina Trebnje s svojim sistemom za izposojo koles pridružila sistemu GONM, ki je obstoječi sistem za izposojo koles Mestne občine Novo mesto.


Kaj je GONM?

GONM je avtomatski sistem za izposojo koles v Trebnjem in v Občini Mirna Peč, Mestni občini Novo mesto ter Občini Straža in je del sistema DBK Bike (Dolenjska in Bela krajina Bike). Sistem omogoča enostavno izposojo in vožnjo s kolesi, ki so trenutno na voljo na 4 postajah v Trebnjem in skupno 22 postajah v vseh navedenih občinah sistema GONM.


Kako si izposodim kolo?

Za izposojo kolesa je potrebno biti registriran. Registracija je trenutno mogoča na dva načina:

 1. Z enostavno registracijo preko aplikacije MOBILN.SI, ki si jo na svoj telefon naložite s skeniranje QR kode na spletni strani www.mobilni.si (ali na koncu tega obvestila) ali si jo preneste iz trgovine Google Play. Ob registraciji v sistem preko aplikacije si uporabnik kolesa izposoja s telefonom, s pomočjo čitalca kod v aplikaciji.
 2. Osebno na prodajnem mestu TIC Trebnje, Občina Trebnje, Goliev trg 5, 8210 Trebnje (ali kateremkoli drugem prodajnem mestu navedenem v splošnih pogojih in navodilih), z izpolnitvijo Prijavnice z izjavo. Ob osebni registraciji na prodajnem mestu TIC Trebnje uporabnik prejme uporabniško kartico in PIN, s katerima si nato izposoja kolesa.

Ne glede na tip registracije si lahko uporabnik kolo vedno izposodi tudi samo s pomočjo uporabniškega imena in gesla, ki ju je določil ob registraciji (če na primer telefona ali uporabniške kartice ne bi imel pri sebi).

V kratkem bo mogoča tudi spletna registracija na spletni strani v nastajanju, www.gonm.si.


Kdo is lahko izposodi kolo?

Vse fizične osebe, starejše od 14 let. Za osebe, ki še niso polnoletne, priskrbijo uporabniško kartico in PIN kodo njihovi starši oz. zakoniti zastopniki po podpisu soglasja, pri čemer so dolžni obvestiti upravljalca oziroma pridruženo občino, da sta namenjeni osebi, ki še ni polnoletna, ter podati njene osebne podatke.


Koliko koles je na razpolago in kje?

Skupno je v Trebnjem v uporabi 20 koles (12 navadnih in 8 električnih), ki jih je možno prevzeti in oddati na 4 postajah:

 1. Trebnje - Goliev trg
 2. Trebnje - Cviblje
 3. Trebnje - POŠ Dolenja Nemška vas - še ni aktivna
 4. Trebnje – Štefan

Poleg v Trebnjem, je v uporabi še preko 80 koles, ki jih je možno prevzeti in oddati na dodatnih 18 postajah v Občini Mirna Peč, Mestni Občini Novo mesto in Občini Straža:

 1. Mirna Peč-Muzej 
 2. Novi trg
 3. Ulica Slavka Gruma
 4. BTC center Bršljin
 5. Seidlova cesta
 6. Šolski center Novo mesto
 7. Radovška ulica
 8. Kandijski most
 9. Glavni trg
 10. Seidlova cesta Center
 11. Topliška cesta
 12. Drska
 13. OŠ Bršljin
 14. OŠ Šmihel
 15. Podbreznik
 16. Adria
 17. Novo mesto Otočec
 18. Avtobusna postaja Straža

Ko enkrat postanete registriran uporabnik sistema GONM, lahko kolesa prevzamete in/ali oddate na katerikoli postaji znotraj sistema GONM, tj. znotraj katerekoli občine.

Posebej priporočamo preučitev navodil za uporabo električnih koles sistema "GONM".

Kdo is lahko izposodi kolo?

Vse fizične osebe, starejše od 14 let. Za osebe, ki še niso polnoletne, priskrbijo uporabniško kartico in PIN kodo njihovi starši oz. zakoniti zastopniki po podaji soglasja, pri čemer so dolžni obvestiti upravljalca oziroma pridruženo občino, da sta namenjeni osebi, ki še ni polnoletna, ter podati njene osebne podatke.

Kako dolgo se lahko vozim s kolesom?

Za vse uporabnike sistema je izposoja koles časovno omejena, in sicer na 14 ur oz. 840 minut na teden.

Vašo porabo časovne kvote lahko kadarkoli preverite v vašem profilu v aplikaciji MOBILN.SI ali na informacijskem terminalu na postaji, v kratkem pa tudi na spletni strani v nastajanju www.gonm.si.


Koliko stane izposoja kolesa?

Uporabnik sistema GONM se lahko odloča med naslednjimi opcijami:

 • Paket 1: sezonski paket 25 € - dostop do uporabe električnih in navadnih koles
 • Paket 2: mesečni paket 5 € - dostop do uporabe električnih in navadnih koles


Za pomoč uporabnikom se lahko obrnete na:

Registracija in splošne informacije o sistemu:

TIC Trebnje: + 386 (0)7 348 11 28

Podpora in pomoč vezano na izposojo koles:

Klicni center: + 386 (0)1 530 530 3

 

Aplikacijo MOBILN.SI si lahko na telefon naložite s skeniranjem sledeče QR kode:VIDEO NAVODILO ZA IZPOSOJO KOLES:Dokumenti