Prostofer

 

PROSTOFER = Brezplačni prevozi za starejše občane v občini Trebnje

Občina Trebnje v sodelovanju z Društvom upokojencev Trebnje ter Zavodom zlata mreža izvaja projekt »PROSTOFER / prostovoljni šofer«, s katerim povečujemo mobilnost in socialno vključenost starejših in invalidov ter jim zagotavljamo dostopnost do zdravniške oskrbe, trgovinskih centrov in javnih ustanov.

Prevozi so namenjeni vsem tistim starejšim občanom nad 65 let, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov oziroma prijateljev, da bi poskrbeli za prevoze in so v socialno šibkem položaju.


NAČIN IZVAJANJA PROJEKTA PROSTOFER

Prevoze opravljala deset prostovoljcev, ki so se prijavili na projekt in sodelujejo z Društvom upokojencev Trebnje.

Prostoferji so šoferji, ki svojim sopotnikom nesebično pomagajo, jih pospremijo do čakalnice pri zdravniku, jih počakajo…, so ljudje z velikim srcem, ki so v svojem prostem času pripravljeni pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo.

Občina Trebnje zagotavlja električno vozilo Renault ZOE, katerega boste prepoznali po napisu »PROSTOFER.« Električno vozilo je opremljeno s prenosnim avtomatskim defibrilatorjem - AED.


KDAJ IN KJE SE IZVAJAJO PREVOZI?

Prostovoljci prevoze izvajajo od 1. 8. 2019 dalje,  od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, in sicer na območju občine Trebnje. Za vse morebitne spremembe spremljajte občinske novice ali pokličite 07/3481133.


KAKO UPORABNIK NAROČI PREVOZ?

Uporabnik, ki potrebuje prevoz, pokliče na brezplačno številko 080 10 10 najmanj dva dni pred željenim prevozom.

V komunikacijskem centru zabeležijo podatke o željenem prevoz, nato pa klicni center obvesti prostovoljca o prevozu in to sporoči uporabniku.

 

POVEZANE NOVICE: