Trebanjski koš 2018

30. JUBILEJNA PRIREDITEV "Iz trebanjskega koša" v času od 15. - 17. junija 2018

 

Tridnevno pestro dogajanje za vse generacije smo začeli v petek, 15. junija, ki je bil namenjen podjetnikom, obrtnikom in ostalim ponudnikom. 
Za uspešno delo se kot že  tradicionalno je tudi letos župan Občine Trebnje Alojziji Kastelic nekaterim izmed njim podelil nagrade »Trebanjske koške«.  

Prejemniki Trebanjskih košev 2018 so bili:

1. PAN- JAN d.o.o.

2. KUD Popotovanje Frana Levstika Čatež

3. Galerija likovnih samorastnikov Trebnje

4. TPV d.d. (PE Velika Loka)

5. RK Trimo Trebnje

6. Univerza za tretje življensko obdobje

7. Lovska družina Veliki Gaber

8. Center za krepitev zdravja Trebnje

Zvečer so nas zabavali Pop Design in Drugi vagon. 

 

 

 

 

 

Sobota, 16. junija je potekala v znamenju prireditev z naslovom »Kelti in Rimljani«. Dopoldne smo v mestnem parku pripravili razstavo učencev OŠ Trebnje »Rimljan (ka) za en dan«. Pekli smo kruh, ustvarjali iz gline, spoznavali rimske igre, prisluhnili smo najmlajšim pevskim zborom in se pomerili v teku čez ovire. Popoldne je potekala velika rimska povorka, ki se jo je udeležilo preko 100 društev iz občine in širše okolice. Zvečer so nas zabavali skupina Dolenjskih 5 in Vlado Kreslin z Malimi bogovi.

 

 

 

 

V nedeljo 17. junija so člani Kolesarskega društva Ponikve tradicionalno pripravili že 14. kolesarski maraton Dana, maratona se je udeležilo več kot 600 tekmovalcev iz cele Slovenije. Ob 12. uri je bil start kronometra Dirke po Sloveniji.  V Trebnjem smo prvič gostili tovrstno prireditev, nastopilo je 21 ekip od tega rekordnih sedem iz svetovne elite na čelu z našim asom Primožem Rogljičem. Nedelja popoldne je bila kot že tradicionalno rezervirana za »igre brez meja« med krajevnimi skupnostmi občine Trebnje. Med šestimi ekipami je z zabavnimi nalogami se je s spretnostjo izkazala KS Štefan, ki je kot najboljša  postala nosilka prehodnega pokala "Herkula" za 2018/2019.

 

 

 

 V zgodovinskem 'kotlu' kar naprej brbotajo različna presenečenja in ker si želimo, da bi lahko uresničili kar čim več izjemnih idej za oživitev središča  našega mesta, vabimo vse, ki si želite pridobiti izkušnje pri organizaciji, koordinaciji nastopajočih in ostalih pomembnih delov večjih dogodkov,  da nas poiščete v informacijski točki TIC Trebnje (v občinski stavbi), pokličete na 07/3481128 ali nam pišete na tic@trebnje.si. 

Poskbreli bomo za potrdila o pridobitvi izkušenj, ki vam lahko pomagajo na poklicni poti.

Vabljeni, da se nam pridružite kadarkoli!

 

Organizacijski odbor prireditve Iz trebanjskega koša

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ikona galerijaGalerija