Trebanjski koš 2016

28. prireditev "Iz trebanjskega koša" v času od 17.-19.junija 2016
 

 

Prireditev je potekala tri dni, in sicer 17., 18. in 19. junija 2016. Petkovemu dnevu smo nadeli ime Morski dan, ker je takrat v Športnem parku Trebnje od 17. ure dalje potekal turnir krajevnih skupnosti v odbojki na mivki s spremljevalnim programom, hkrati pa od 19. ure dalje pri Ribarnici Glivar dalmatinski večer s klapo Jadranski maestrali.

V soboto je potekal vsebinsko bogat in razgiban Dan Keltov in Rimljanov s celodnevno »rimsko tržnico« (od 10. ure dalje), nastopi učencev osnovnih šol v občini Trebnje (okoli 12. ure), prihodom legionarjev in rimskega prebivalstva iz Velike Gorice in Vipave, najraznovrstnejšimi delavnicami, popoldanskimi nastopi društev, nastopi antičnih potujočih glumačev Teatra Cizamo in ob 19. uri tradicionalno povorko društev. Večerno dogajanje so popestrili tako mladi lokalni glasbeniki združeni v B27', potem NINA PUŠLAR s skupino in za konec ansambel Ceglar. Vse skupaj se je dogajalo na Golievem trgu.

V nedeljo smo uživali v Športnem dnevu ob 12. trebanjskim kolesarskim maratonom Dana med 10. in 14. uro, ob 14. uri bomo priča mimovozu kolesarjev Dirke po Sloveniji in ob 15. uri predstavitvi novega reševalnega vozila ZD Trebnje. Ob približno 16. uri smo si v Športnem parku Trebnje ogledali Igre brez meja za ekipe krajevnih skupnosti, za zabavni program pa je poskrbela skupina P.L.i.N., ki je s seboj tokrat pripeljala prav posebnega gosta, to je TILNA ARTAČA. 

 

ZA PODROBEN PROGRAM KLIKNITE TUKAJ.